Testujeme třmeny WINDEREN

Testujeme inovativní třmeny Winderen Knee Protect Solution. Technologii, která má být oporou pro svaly a klouby.

Celou nabídku třmenů můžete shlédnout ZDE.

 

Třmeny se systémem absorbérů kinetické energie firma Winderen navrhla tak, aby výrazně zmenšila zatížení kolenních a hlezenních kloubů během jízdy, a to zejména během skoků přes překážky. Současně třmeny Winderen Knee Protect Solution nabízí výjimečně jistou a neměnnou oporu chodidla ve třmenu, což napomáhá pevnému, jistému a komfortnímu přiložení lýtka.

 

Horní absorbér

Jeho úkolem je absorpce části energie, která vznikla tlakem držáku třmene na třmenové řemeny. Působí hlavně během doskoku ve třmenech po skoku přes překážku, díky čemuž se jezdec cítí jistěji a bezpečněji.

Dolní absorbér

Absorbuje část energie vzniklé během doskoku ve třmenech a současně zajišťuje stabilní a komfortní oporu chodidla ve třmenu jak během skoků, tak během drezury, Své účinky velmi dobře prokazuje také při jízdě v terénem.

Jaké jsou ještě další jejich výhody? 

- nastavitelný úhel náklonu nášlapné plochy

- přilnavost nášlapné plochy (neklouže a podrží)

- pohodlí kolen a kyčlí (zmírnění bolesti)

- mnoho barev dle vaší sady

 

A nevýhody? 

- vysoká cena

- pocitově těžší hmotnost oproti Acavallo (560 g)

- nejsou bezpečnostní 

 

Naši zákazníci nám podali recenze dle vlastních zkušeností a pocitů, zde jsou některé z nich: 

 

 

A.S.

Mám po vážném úraze na lyžích. Kdysi na několikrát zlomená noha a kotník vyžádaly šrouby a destičky. Část kosti mám nahrazenou železnou tyčí. Mám 4 koně: mladé i staré ve skokové výkonnosti ZL – T*. Nejdříve jsem jezdil ve Freejumpech, po zranění jsem si koupil třmeny Equiline, pak se ke mě doneslo, že existují ještě lepší a to prý Winderen. Ty mají odpruženou, ne jen nášlapnou plochu, ale i část třmenu, který je navlečený na třmenový řemen. Koupil jsem jedny na zkoušku. Byl jsem z nich nadšený, jindy po ježdění noha bolívala, ale s Winderenkama je bolest pryč. Odjezdím 4 koně za sebou, poskáču se všemi, ale bolest nepociťuji. Takže Equiline šly z domu a koupil jsem si na všechna sedla tyto třmeny. Výborná investice pro mé zdraví.

 

 

M.P.

Na jedné noze potrhané vazy v koleni, druhá noha roztříštěný a sešroubovaný kotník. Hypermobilita kloubů, skolióza, bohužel.. Někdy mě při nebo po ježdění bolí záda. Nohy jsou samostatná kapitola..  Sama mám třmeny Equiline, na které si nemohu stěžovat. Potřebuji širokou nášlapku a odpružení. Jinak mi kotník tuhne, bolí,a pak neumím ani chodit. Chtěla jsem je hlavně kvůli bezpečnosti. Sama jsem zažila, kdy kůň uklouzl na sněhu, přilehl mě. Bylo to asi nejdelších 10 sekund mého života, když se začal zvedat a já měla nohu zaseknutou ve třmenu a nešla ven. V hlavě se honily různé myšlenky a hororové scénáře. Ve stáji jsem třmeny Winderen viděla poprvé na živo. A moc jsem jim nevěřila. Že jsou to prostě obyčejné plasťáky a co se na nich vidí. Ale když jsem jezdila, záda, nohy neboleli. Super je, že když se ty hroty ošoupou používáním, tak je v rámci servisu vymění. Jediné, proč si je sama znovu nepořídím, tak je to, že nemají žádnou technologii, která by v případě průšvihu nohu ze třmenu pustila.

 

 

S.N.

Byla jsem celkem k těmto třmenům skeptická, vždyť to jsou jen předražené nehezké a obrovské třmeny - na první pocit. Jejich technologie mě přiměla k tomu, abych je vyzkoušela. Mám chronické bolesti kotníků, kyčlí a zad. Odjezdím jednoho koně a nemohu chodit. Měla jsem ke srovnání také Freejump, Acavallo Opera, Sprengery, Compositi a mnoho dalších. Peněženka zaplakala a třmeny byly doma. Překvapily mne tím, že se tam opravdu vše ,,hýbe". Po první jízdě na koni velký pocit překvapení a teplá vlna radosti. Kotníky nebolely tak moc a kolena vůbec, záda poměrně také méně. Jsou fakt odpružené a drží na noze. Noha je tam, kde má být a i když kůň dělal blbosti, drželo vše na svém místě. Jediná nevýhoda je snad to, že nejsou bezpečnostní (doufám, že tuto variantu nebudu potřebovat). Po půl roce používání mohu s čistým srdcem říct, že mě kolena, kyčle a záda nebolí tak jako vždy a jsem schopna odjezdit i dalšího koně. Pro mě velké plus, navíc, tím jak jsou ,, široké" nebrní mi ani malíčky.