Marie testuje otěže a třmeny Flex-on

Naše ambasadorka testuje věci, které nutně potřebovala pro svou účast na soustředění s p. Zvárou ve Frenštátu pod Radhoštěm. A jak si produkty vedly? Vybrala si honácké otěže Pfiff a třmeny Flex-on safe-on.

,,Tentokráté jsem si na testování od Horse4u vzala hned 2 věci:
1. Otěže s oky, některým známé pod pojmem honební otěže - k mému překvapení byly velmi příjemné do ruky, nemusely se "ošahat", aby byly poddajné a nikde netrčely. Člověk chytne a opravdu drží, i v klouzajících rukavicích. Pro mě na skákání určitě super vychytávka a pomoc. Když koník chytne čáru, klasické otěže prokluzují a prokluzují... tady jsem ho měla lépe pod kontrolou, pomůcky byly čitelnější a přesnější. Nemusela jsem se tak "přetahovat" a "dohadovat".

2. Třmeny Flex-on safe-on - úplně extra jsem nad bezpečnostními třmeny až do mého osudného pádu neuvažovala. Od té doby si na bezpečnost a funkčnost potrpím. Jako skvělou věc hodnotím hroty na nášlapné ploše. Bota neklouzala, i když jsem před tím chodila v mokrém písku, který se mi nalepil do podrážky. Nášlapka je zkosená tak, že podporuje nohu v prošlápnutí paty a je odpružená, tímto pěkně tlumí nárazy do kloubů. Gumové rameno, které se při pádu otevře, aby se předešlo zaseknutí nohy, se dá krásně rukou zpátky vrátit do původní polohy. Tyto třmeny se doporučují pro jezdce nad 40 kg, aby opravdu plnily bezpečností funkci. A hlavně nezapomenout, je správně na sedlo nasadit."

 

Fotografie PK Photo.