Testujeme crossové sedlo Premier Equine

Karolína pro nás testovala sedlo značky Premier Equine v typu Bordeaux -  jednobočnicové, crossové.

Crossové sedlo Premier Equine Bordeaux najdete kliknutím ZDE.

 

 

Začala bych tím, že mám velmi atypického koně, který se těžko udržuje v kondici a tak jsem hledala sedlo s měnitelnou komorou, kvůli případnému opadnutí ze svalů kolem kohoutku a na zádech. Výměna komory je velmi jednoduchá a v naprosté pohodě ji zvládne i žena sama a zabere málo času.
 
 
Sedlo má široký páteřní kanál, díky kterému sedlo nikde netlačí okolo páteře a tak je koníkovi na zádech příjemné, stejně tak má dost místa i okolo kohoutku a sedlo ho nikde neodírá. Jelikož je sedlo crosové, tak je v jednobočnicové variantě, s čímž jsem doposud neměla zkušenosti, a po 2 vyjížďkách jsem se do toho naprosto zamilovala, sedlo krásně drží sed a je skvěle kontaktní, takže cítím doslova každý pohyb koně a mnohem lépe rozeznám, kdy kůň zatuhne nebo se lekne. Předtím jsem jezdila v kentaur Seneca (sedlo s velkými předními i zadními opěrkami) a to tak kontaktní sedlo nebylo. Sedlo mě samo vede ke korektnímu sedu a k tomu, abych se naučila pořádně držet v sedle. Nakonec bych asi vyzdvihla to, ze oproti koženým sedlům je Premier Equine Bordeaux naprosto bezúdržbové, špínu stačí setřít navlhčeným ubrouskem a máte po srandě. 
 
 
Jsem moc ráda, se sedlem jsem naprosto spokojená a troufám si říct, že koník taky. Konečně se nám díky vám povedlo najít sedlo, které vyhovuje nám oběma.