Testace sedla a setu Pfiff pro nejmenší

Naše zákaznice Petra pro vás vyzkoušela a otestovala produkt značky Pfiff, který využila pro své ratolesti. Jednalo se tedy o jezdecký komplet (pony setík), který najdete V TOMTO ODKAZU (klikni).
 
Sedlo Pfiff pony, posedlí 15"
Sedlo je velmi pěkné na pohled (na rozdíl od mnohých plastových dětských sedel). Dodávané je v setu s lehoučkými třmeny, třmenovými řemeny a jednoduchým univerzálním podbřišníkem.
Díky semišovému povrchu neklouže a dítko podrží. Je lehoučké, posedlí je zpevněné tužším plastem. Sedlo je vybaveno nízkou kolenní opěrkou na suchý zip, takže se dá v případě potřeby posunout a přizpůsobit. Velkou výhodou u opěrky je, že malé jezdce neomezuje a oni se tak učí hezky sami sedět. 
Vpředu se na sedle nachází držátko pro ty méně jisté jezdce. 
Největším plusem tohoto sedla jsou nízké polštáře na suchý zip, díky kterým je možné mírně upravovat páteřní kanál. Je to sedlo ideální na kulaté poníky, ale ani oslík se spíše střechovitým hřbetem nevykazoval známky nepohodlí. U nás ho nejspíše bude nejvíc využívat naopak ten největší kůň, náš fríský krasavec, kterému výborně padne. Více kohoutkatým teplokrevníkům by mohlo být kolem kohoutku těsné, ale to by se dalo vyřešit snad nějakou korekční podložkou.
Dle mého je to sedlo naprosto ideální pro přechod z madel do sedla a rovněž jako první seznámení se sedlem a třmeny. Dítko krásně dosáhne holeněmi pod bočnici, takže nemusí koně okopávat patami a vyrábět si zbytečné zlozvyky. U sedel vždy oceňuji, když jezdce neomezuje a dovolí mu dobře sedět, což tohle sedlo naprosto splňuje. 
U nás si ho vyzkoušely děti od 7 do 12 let a všechny se do něj pohodlně vešly a pocit z ježdění měly dobrý.