Reflexní vybavení aneb být vidět...

Všichni to známe, léto skončilo a s ním i dlouhé teplé večery s možností ježdění až do deváté hodiny. Na tomto období kromě toho, že je hnusně a zima, je nejhorší to, že se velmi brzy stmívá. Než se stihneme vrátit z práce nebo ze školy a dostat se za našimi miláčky, často hodiny ukazují pokročilou dobu odpolední a než se vyhoupneme do sedla, máme pár posledních vzácným okamžiků světla. Často se stává, že se vrátíme po tmě, což není příjemné a rozhodně to není bezpečné. Co můžeme tedy udělat pro to, abychom zůstali v bezpečí a nevrátili se domů třeba zrovna takto?

 

 

V dnešní době máme různou škálu reflexního vybavení, které sice většinou není úplně nejmodernější, ale určitě nemá smysl toto módní faux pas podceňovat kvůli tomu, že nám příliš neladí s poslední kolekcí Eskadron (LeMieux, Anky, Schockmohle, ...). Takovým minimem by měly být aspoň reflexní pásky na nohy koně, nabízí je několik firem v balení po páru či rovnou na všechny 4 nohy. Nevýhodou může být zhoršená viditelnost odrazek při bahnitém podkladu. U nás naleznete v nabídce tyto pásky - Reflexní pásky QHP. 

 

Na koni toho však můžete mít mnohem více reflexního. Od podsedlových deček, před bederky či přímo jezdecké deky až po reflexní uzdečku Biothane, abyste vážně měli jistotu, že v případě šera či tmy budete vidět už z dálky. U nás k dostání zejména reflexní jezdecká deka od firmy QHP a reflexní jezdecká bederka QHP.

 

 

Ale reflexní může být nejenom kůň, ale také my. Existují různé reflexní šátky, pásky na ruku či "kšíry" ale nejlepší variantou bude jistě vesta. Možno využít tu z auta anebo vám nabídneme přímo jezdeckou opět od QHP.

 

 

A co by jsme to byli za lidi, kdybychom vám neukázali vymoženost moderní doby, čímž jsou svítící produkty přímo na koně. Možná je znáte u psů, ale co koně? Svítící poprsníky, pásky na nohy, čelenky.. vše najdete u nás v sekci SVÍTÍCÍ PRODUKTY.