Kam s ním?

Pod tímto mírně zavádějícím názvem se skrývá jeden z hlavní problémů koňáka aneb co s mobilem? V dnešní době moderních technologií a bezdrátového připojení snad ve všech místech na Zemi (vyjma nejhlubších lesů, nejvyšších hor a nejtemnější jeskyní, kam se s koněm ale asi jen tak nepodíváte ;) ) je připojení k internetu možné odkudkoliv. Je jedno, zdali mobil využíváte pro svou bezpečnost, kdy si zajišťujete možnost dovolat se pomoci v případě úrazu či nějaké jiné katastrofy; používáte dostupné aplikace typu Endomondo ke zjištění ujeté trasy s průměrnou i nejvyšší rychlostí anebo prostě jen fotíte sebe, koně a sebe na koni v typu selfie. Mobil je jednoznačně nezbytnost. To ale neřeší problém, kam jej v létě v době veder a absence mikin či bund s kapsama umístíme. Společně se tedy koukneme na možnosti spásy aneb kam s ním? :)

 

1.)  za pas

- tento způsob asi známe všichni. Není kapsa, šup s mobilem za lem rajtek. Osobně tento způsob nedoporučuji, stalo se mi, že hladký displej uklouzl na potícím se těle a drahý přístroj mi sjel až na zadek v plném cvalu. Pohled kolemjedoucího řidiče byl k nezaplacení, když jsem si volnou rukou snažila aparát vytáhnout :)

IMG_20180414_144358

2.) mezi prsa

- tato metoda vhodná jen pro ženy, muži mi musí prominout :) Časté místo, poměrně snadno dostupné, ale zpocený displej a mírný diskomfort nošení nutí hledat dál. Vhodné místo pro sportovní podprsenky, velmi nevhodné pro podprsenky se zapínáním vepředu, věřte mi, osobní zkušenost ;-) Ilustrační obrázek není zhotoven, každý jistě pochopí proč :)

 

3.) jezdecké podkolenky

- toto místo bylo mnou velmi oblíbené v době malý mobilů, které tam krásně zapadly, držely a byly lehce dostupné. S dnešními moderními velikostmi displejů to není moc výhodné místo, tedy pokud nejste Yetti :D 

IMG_20180414_132612

 4.) speciální obal

- toto řešení je poměrně výhodné. Mobil je dobře dostupný k rychlému použití, na paži nepřekáží a manipulace s připevněním je snadná pomocí suchého zipu. Cenově nás to taky nezruinuje. Lze zakoupit mezi běžeckými potřebami, jednu variantu vydal také Eskadron, ale momentálně top, je asi obal od QHP v krásných a oblíbených letních barvách. Maximální rozměry mobilu tedy jsou cca 14,5cm x 7 cm x 0,9 cm.  

IMG_20180414_132513   IMG_20180724_204200   IMG_20180414_132523

  

5.) speciálně upravené rajtky

- některé firmy začaly šít rajtky se speciální kapsičkou na dnešní moderní Smartphony a Iphony. Kapsička většinou bývá na přední straně stehna na zip, tak se netlačí v ohybu a mobil nevypadává jako z normální kapes u jezdeckých kalhot. Jednou takovou variantou jsou letní rajtleginy Lena od firmy QHP.

8280zw_sfeer_1_z6

 

 

6.) na koně

- šestku si nechávám jako takový spíše bonusový bod. Existují různé brašny či dečky s kapsama. Já v nich momentálně mobil sice vozím, ale přiznejme se, že to není nejlepší varianta. Proč? Protože jednou spadnete, kůň vezme roha a jste v... :) Všichni víme ;-)

IMG_20180727_184237

 

A to je konec :) Pokud mobil nosíte i jinde, klidně nám zanechte v diskuzi návrh a nebojte se připojit i fotku, rádi se přiučíme ;-)

Andrea B.