Milujeme Eskadron - dečky a jejich typy

Eskadron je jako davové šílenství, jako nemoc se kterou je lepší si nikdy nic nezačínat. Poslední dobou je nejhorší lež věta: "Koupím si jen jednu." Víc než polovina z nás to zná. Nikdy nekončíte jen u jedné. Vždycky se najde nová barva, lepší; skvělá nabídka, jež nelze odmítnout anebo je vám to jedno, protože Eskadron je jako ta slavná věta z Pokémonu "Catch them all".

Dneska si ale nebudeme povídat o Eskadronkách jako takových, ale podíváme se na typy deček, které tato firma vyrábí. Pořád jsou mezi námi i generace, které se v tom nevyznají a tak by se jim malá rada asi hodila.

 

Tvary deček

- máme tři základní tvary a dvě velikosti

VS - pod touto zkratkou se skrývá všestranná dečka, nejhojněji používaná pod sedla univerzální i skoková

SR - speciální zkrácená (vykrojená) dečka pod "skočky"

DL - drezurní dečka pod drezurní sedla

 

VSS - doslovný překlad je všestranně skoková, takový přechod mezi obyčejnou dečkou všestrannou a skokovou

VSD -  doslovný překlad je všestranně drezurní, není tolik vykrojená jako ostatní typy deček

- pod takto označenými dečkami se vždy ukrývá velikost Full čili velikost na středního a velkého koně

 

PVS - všestranná dečka avšak ve velikosti Pony

PDL - drezurní dečka v Pony velikosti

 Eskadron-Saddlecloth-Style-Guide

Nejčastější typy deček

Cotton - nejzákladnější typ dečky Eskadron a taky nejlevnější. Dečka je prošitá v typu jemného asymetrického čtvercového s kontrastním lemem. Bez zbytečných log a dalších zdobení. Nejoblíbenější jako dečka pracovní nebo pro někoho, kdo s Eskadronkama začíná.

screen_shot_2016-10-19_at_12.54.38

 

Big Square - zřejmě neoblíbenější varianta dečky. Většinou hrubší dečka prošívaná širokými čtverci s širokým trikolorním pásem a zakončená erbem Eskadron. 

206_95_41_53

Brillant - Exkluzivním prošev v originálních symetrických kosočtvercích tvořících velmi netradiční a elegantní vzor. Starší kolekce bez lesku.

Eskadron-Brillant-Petrol-WB-VS

 

Brillant Dura - Exkluzivním prošev v originálních symetrických kosočtvercích tvořících velmi netradiční a elegantní vzor nyní z nepřehlednutelného lesklého materiálu.
201_93_48_13

Každá kolekce má další a další typy deček, tyto tři se však objevují téměř ve všech kolekcích, které Eskadron kdy uvedl na trh.